Parin kuukauden työharjoittelukausi alkaa Keski-Uusimaan lehtipainolla. Hain tänne suunnilleen samoihin aikoihin kun koulut alkoivat tänä vuonna, ja sain paikan, ylläri pylläri.

Työpaikalla oli sovittu Sari Vilenin kanssa, että tulisin töihin kahdeksaksi tai yhdeksäksi, ja pääsisin vastaavasti neljältä tai viideltä. Lumet olivat sulaneet, joten tulin mopolla töihin kahdeksaksi. Töihin minut laittoi uutispäälikkö Silja Tenhunen.

Ensimmäinen päivä oli varsin rento, mikä ei sinänsä tullut yllätyksenä, sillä harvemmin sitä työharjoittelijaa tapetaan heti ensimmäisenä päivänä raskaalla työllä. Aluksi seurasin hieman miten heillä taitetaan lehtiä InDesign ohjelmalla, jota meillä on käytetty koulussakin, eli tuttua juttua. Tunnin tai pari tuota seurasin, sitten sanottiin että tee synopsis, joka käsittelee sanomalehden syntyä ja lehden tuottajien työtä. Minulla ei ollut aavistustakaan mikä synopsis on, joten jouduin lunttaamaan wikipediasta. Muistin, että olen kirjoittanut vain kerran synopsiksen joskus vuonna nakki ja sämpylä, joten pienen esimerkki sanomalehden tutkimisen jälkeen päädyin tekemään tiivistelmän, hieman olin huolissani mahtaako kelvata, mutta iloisin mielin se otettiin vastaan.

Työpaikka tarjoaa aterian joka päivä yhdeltätoista, iso plussa myös ilmaisesta kahvi ja kaakao automaatista, josta voi repäistä kupillisen tai pari kun siltä tuntuu.

Synopsiksen jälkeen sain lähteä kotiin, mutta jäin silti haahuilemaan tänne neljään asti. Valitettavasti käytössäni olevassa koneessa ei ole messengeriä eikä photoshoppia.. noh, onneksi on olemassa web messenger. Kun sitten lähdin kotiin päin, ulkona tervehti lumimyrsky.